Loading

Sortides i Activitats del CEBG del 2024

Curs d’Iniciació de Ràpel (07-01-2024)

La primera activitat dintre del calendari del CEBG, en aquest 2024, va tenir lloc al marge esquerre del fons de l’Estret, a les Roques del Ballabriga, dintre de l’espai protegit dels Bessons, el 7 de gener, amb un curs d’iniciació de ràpel.

L’instructor i monitor Ramon Not, explicà quin és el material necessari i com s’havia de col·locar per la seguretat, a l’hora de practicar aquesta modalitat.

S’ensenyà la tècnica de baixar, baixada simple i doble, i també com fer un rescat en cas d’emergència.
Aquest curs d’iniciació, està orientat per la secció de barranquisme.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida a la Serra de Castellet (27-01-2024)

El dissabte 27 de gener, es tenia previst dins el calendari semestral del CEBG, de pujar a la Serra de Sant Gervàs des de la Torre de Tamúrcia, a la subcomarca de la Terreta, però es va haver de fer un canvi de plans inesperat degut, a una batuda de senglar.

Davant la situació es va decidir de canviar la ruta, sense sortir de la zona. Des del poblat de Sapeira es va ascendir al Pui de Lleràs (1692 m), el punt més alt de la Serra del Castellet, una carena de conglomerats i que constitueixen la frontera natural i històrica entre el Gran Pallars i l’Alta Ribagorça i divisòria d’aigües entre les dues Nogueres.
Carenejant per la serra, amb vistes impressionants sobre el Prepirineu i amb la muralla de Sant Gervàs en primer terme es va arribar fins a l’Espluga de la Serra, un poble que tot i haver estat capital d’un municipi amb gairebé 1000 habitants a finals del s. XIX va quedar abandonat als anys setanta. Va sorprendre la gran tasca i obstinació dels seus nous habitants.
A la tornada a Sapeira es gaudir de les formes espectaculars dels conglomerats de la serra de Castellet que senyoregen aquesta contrada.
La Terreta va impressionar, als companys del CEBG.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida al Santuari del Tallat, els Manelets (27-01-2024)

El dissabte 27 de gener, tingué lloc la primera sortida regular de la secció dels Manelets, del CEBG.
És visitar el restaurat santuari del Tallat, on participaren nenes i nens, acompanyats dels seus pares respectius.
La ruta començà a la població de Montblanquet (comarca de l’Urgell), entre roures i alzines, amb un total de recorregut de 6 km, sota la direcció del nostre company, Ramon Queralt.
Un matí, on els més menuts, gaudiren de l’entorn i unes vistes de la Conca de Barberà.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida a Pratdip (03-02-2024)

Gran sortida del nostre company Felipe a Pratdip, Serra de Llaberia, el dissabte 3 de febrer. Sortida que estava inclosa dintre del calendari del CEBG.

És sortir des de Pratdip, en direcció a la cresta de la seda, on es va fer una volta circular per les puntes més altes de la serra de Llaberia.

-Morral de la seda 754 m.
Montredón 864 m.
-Portell de Madrocs 827 m.
-Portell roca Mitjanera 810 m.
-Punta Fornells 860 m.
-La Creu 909 m.
-La Miranda 919 m.

S’arribà al poble de Llaberia, per a després s’agafà el camí de tornada a Pratdip, on és passar pel portell del carreter, la cinglada de la Brancana, el Grauet de l’Estudiant i el Mirador del Solans.

Un recorregut típic de la zona de Mestral.
Ventós i pedregós amb trams tècnics i grimpades… on és gaudir d’unes
vistes úniques, en una zona privilegiada entre mar i muntanya.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida de Neu al Cim Campirme i Coma del Torn (17-02-2024)

Sortida inclosa dintre del calendari de sortides del CEBG, la ruta circular de 13 km al cim de Campirme i Coma del Forn (Pallars Sobirà), que va tenir lloc el passat dissabte 17 de febrer, on la neu fou la principal protagonista.
Vistes espectaculars, on els companys del centre van poder veure i gaudir. Les imatges parlen per si soles.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida al Roc de Sant Aventí (24-02-2024)

El dissabte 24 de febrer, tingué lloc la sortida inclosa dintre del calendari del CEBG, al Roc de Sant Aventí.
La sortida començà a la part alta de la Pobla de Segur pujant per un sender fins a la Central de tubs de l’aigua.
Es continuà pujant en direcció al Pas del Llop, i es va carenejar fins a la cruïlla de Montsor.
La ruta continuar cap al Roc de Sant Aventí. Un cop assolit el cim es baixà cap al poblat abandonat de Montsor.
Després és continuar per un sender combinant camí empedrat i boscos, camí antic que unia la Pobla amb Sort i el Pallars Sobirà.
Ruta d’uns 18 km, circular amb un desnivell + i – de 1014 m.
Bona sortida organitzada pel nostre company Paco, on es va poder gaudir de l’entorn i vistes espectaculars.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Barranc d’Iniciació (02-03-2024)

Una de les sortides que va tenir lloc el dissabte dia 2 de març, va ser un barranc d’iniciació a Montserrat, aquesta vegada va tocar fer el barranc Torrent de la cova Petit.
Un barranc amb una aproximació molt entretinguda i exigent. Una entrada al primer ràpel que va fer les delícies de tots, espectacular i molt estret el pas a la primera instal·lació. Com sempre amb una companyia immillorable, es va passar un molt bon matí.
Es tornarà a la zona, ja que als companys del centre els va quedar alguns deures per fer.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Caminada Marxa Borges-Riu Set (16-03-2024)

Per motius aliens al centre, aquest any no s’ha organitzat com cada any, la Marxa Borges Riu-Set. En el seu lloc, s’ha organitzat una caminada de la Marxa de 53 km, com a sortida oficial del CEBG, de cara als socis, recorrent els diversos termes del territori garriguenc, sortint el dissabte dia 16 de la plaça de la Independència a les 6.30 del matí.
Els més valents aconseguiren acabar els 53 km de la Marxa, mentre altres, caminaren el tram que s’adaptava a les seves necessitats, fent-se càrrec ells del transport, en funció del tram que volien fer.
Les etapes van ser:
-Borges-Cervià 28 km.
-Cervià-Pla del Peret 28+13 km.
-Pla del Peret -Borges 41+12 km.
De cara al 2025, la junta directiva, decidirà si es torna ha organitzar la Marxa Borges-Riu Set.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida Aventura Heroica a Fulleda, els Manelets (23-03-2024)

Bona sortida de la secció dels Manelets, pel terme de Fulleda, on es va poder gaudir el passat dissabte, a càrrec de Roger Tutusaus, organitzador de la Marxa Heroica de Fulleda.

Ruta per camins antics, corrals com el del Cal Aguiló, el del Po i el del Prim, i l’antic Forn de Calç a la Serra del Comandou.

Va ser una gran oportunitat per gaudir del patrimoni i paisatges fulledencs, en els 7 km de recorregut de la sortida.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida i Dinar a Fontscaldes (24-03-2024)

El diumenge 24 de març tingué lloc la sortida des de la població de Fontscaldes.
El recorregut anar fins al cim de la Cogulla de 785 m (és a la llista dels 100 cims de la FEEC), on es va poder veure una gran creu i unes bones vistes, el tossal de la Somerota i continuar per una divertida cresta.
És baixar cap el poble de Miramar, per acabar a Fontscaldes, després dels 18 km i mig de la sortida.
Tot seguit, els que estaven apuntats al dinar, en el restaurant de Fontscaldes, van assaborir una calçotada i carn a la brasa.
Bona sortida i bon temps, la que van tenir els nostres companys del centre, on van poder gaudir d’unes bones vistes, per la serra de Miramar.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Albert Segura, “20 Vidas” (05-04-2024)

Seguint com l’any anterior, el CEBG, anirà oferint durant aquest any una sèrie de xerrades i conferències, relacionades amb el medi, natura i especialitats, com l’escalada, el muntanyisme, història etc.
La primera d’aquest 2024, va ser el passat 05 d’abril, a càrrec d’Albert Segura.

Albert Segura és escalador, disciplina que practica des dels 18 anys i que viu amb tanta passió que també l’ha convertit en la seva professió. Ha treballat de guia de muntanya, submarinista professional, fent treballs verticals i, fins i tot, en equips de rescat.
Ens va presentar la seva darrera obra, “20 Vidas, on narra, a través d’una vintena relats, les vegades que ha estat a punt de morir durant els seus viatges per seixanta països al voltant del món i com ha superat els moments difícils.

També es va poder gaudir de la projecció d’escalada JORDANIA NON STOP, un desafiament en tota regla realitzat per l’Albert Segura i l’escalador homònim Alberto Luque (als voltants de Wadi Rum) a Jordània. S’ha de recordar que aquesta activitat d’escalada en paret ha guanyat el 1r premi, Juanjo Garra 2023, guardó que anualment adjudica la FEEC a les activitats alpinístiques més destacades.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida a Tragó de Noguera (13-04-2024)

Ruta inclosa dintre del calendari de sortides del CEBG, que va tenir lloc el passat 13 d’abril, a Tragó de Noguera.
La sortida va començar al peu de la Presa de Canelles. Com que el pantà de Santa Anna està al 90% de la seva capacitat, no es va poder passar pel Pas de la Savina. És pujar fins al mirador, passant per la Roca Foradada, per després baixar fins Tragó.
La tornada va ser pel mateix camí d’anada.

Una ruta molt atractiva, organitzada pel nostre company Paco, on es va poder gaudir de l’entorn i de les vistes espectaculars.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Caminada Reivindicativa Pro-Pein dels Bessons (21-04-2024)

Bona participació en la sortida del diumenge 21 d’abril, “Descoberta i Reivindicació, de l’EIN dels Bessons”, que va portar a terme la secció dels Manelets, conjuntament amb el CEBG. Al llarg dels 6 km 600 m de recorregut, és passar pel “Pas del Nen”, “Serres barranc de l’Albi”, la Canalissa i la “Serra Llarga”. Pares, nenes i nens, van poder descobrir, una part dels Bessons.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida a l’Ermita de Montalegre (27-04-2024)

Bona sortida del nostre company Joan Carles a l’ermita de Montalegre, el dissabte 27 d’abril.

La sortida començà des de l’aparcament del Congost de Mu, seguint el curs del riu, en direcció a Camarasa, seguint per un sender cap a l’ermita de Montalegre i Pala Alta, el punt més alt del recorregut, que es troba a 949 m d’altitud.

Bones vistes de la Noguera i del Mont-roig, el refugi del Xut, presa de Camarasa, fins a arribar al pont del Pastor i per la passarel·la, fins a la central d’Alòs.

Encara que el temps va fer un xic la guitza, els 24 km i mig i els 1634 m de desnivell acumulat, es van poder fer amb total normalitat,

Galeria de la Sortida i de l’Activitat

Sortida a Mont-ral (les Muntanyes de Prades) (04-05-2024)

El dissabte dia 4 de maig, va tenir lloc la sortida semioficial del CEBG a Mont-ral, després que la que es tenia programada al congost de Mont-rebei, va quedar anul·lada per força major.
La sortida va ser organitzada pel Xavier Pinillos, fent un circuit circular d’uns 17 km sortint de Mont-ral, en direcció al llogaret d’Aixàviga, per després dirigir-se cap al riu Glorieta, Niu de l’Àliga i acabant a Mont-ral.
Es va poder veure, els masos del Sastre, Cisterer, de Joan Bo, del Tinet, l’ermita de les Virtuts, el pou de gel del mas Muster, la central hidroelèctrica i la seva bassa, les fonts del Glorieta i el Niu de l’Àliga.
Gran sortida on es va poder veure una petita part del gran museu del patrimoni social, de les Muntanyes de Prades.

Galeria de la Sortida i de l’Activitat