Loading

Sortida a la Serra de Castellet (27-01-2024)

El dissabte 27 de gener, es tenia previst dins el calendari semestral del CEBG, de pujar a la Serra de Sant Gervàs des de la Torre de Tamúrcia, a la subcomarca de la Terreta, però es va haver de fer un canvi de plans inesperat degut, a una batuda de senglar.

Davant la situació es va decidir de canviar la ruta, sense sortir de la zona. Des del poblat de Sapeira es va ascendir al Pui de Lleràs (1692 m), el punt més alt de la Serra del Castellet, una carena de conglomerats i que constitueixen la frontera natural i històrica entre el Gran Pallars i l’Alta Ribagorça i divisòria d’aigües entre les dues Nogueres.
Carenejant per la serra, amb vistes impressionants sobre el Prepirineu i amb la muralla de Sant Gervàs en primer terme es va arribar fins a l’Espluga de la Serra, un poble que tot i haver estat capital d’un municipi amb gairebé 1000 habitants a finals del s. XIX va quedar abandonat als anys setanta. Va sorprendre la gran tasca i obstinació dels seus nous habitants.
A la tornada a Sapeira es gaudir de les formes espectaculars dels conglomerats de la serra de Castellet que senyoregen aquesta contrada.
La Terreta va impressionar, als companys del CEBG.