El Centre Excursionista Borges-Garrigues, la Revista Terrall, el Centre d’Estudis de les Garrigues, l’Ateneu Popular Garriguenc, el Club Ciclista Colla la Pedalada de Juneda i l’ADPN la Banqueta de Juneda, convocaren a tothom, a l’acte “PER LA DEFENSA DE LES ROQUES GUÀRDIES, PATRIMONI DE LA HUMANITAT”, que tingué lloc aquest passat cap de setmana, al paratge de les Roques Guàrdies.

La concentració va ser a les 7 de la tarda, on s’explicà, mitjançant el nostre company del centre, Albert Calvera, de la importància del paratge, on revela la presència de pintures rupestres al seu abric, que va motivar la seva protecció legal i fins i tot la seva inclusió a la categoria de Patrimoni Mundial de la UNESCO, el desembre de 1998. També està declarat “Bé Cultural d’Interès Nacional-Zona Arqueològica” (BCIN), el màxim grau de protecció d’un jaciment i evidentment està protegit per la Llei del Patrimoni Cultural Català.

Tot seguit, Xavier Pinillos feu la lectura del manifest S.O.S. LES ROQUES GUÀRDIES, en defensa del seu patrimoni cultural i arqueològic, amenaçat per la recent instal·lació de torres elèctriques. Tancar els parlaments, Ramon Queralt.

En acabar l’acte es va fer la visita i explicació, a les Roques Guàrdies, mitjançant l’Albert.