Carregant Esdeveniments

El pic Salvaguarda de 2.736 metres d’altitud es troba dins el massís de la Maladeta a la Vall de Benasc (Pirineus). Es tracta d’un dels cims més accessibles dins la vall, encara que això no vol dir que estigui exempt de dificultat.

La ruta parteix de l’aparcament que hi ha als “Llanos del Hospital” (el nom del qual rememora a l’antic hospital medieval para caminants i pelegrins a peu de port), just abans de la barrera que limita el trànsit rodat als mesos d’estiu.
El camí transcorre per la plana dels Plans de l’Hospital (Pla de l’Espital), deixant a la nostra dreta el riu Ésera. Caminarem fins a passar per l’esquena de l’Hotel Hospital de Benasc.
Continuarem fins que acabi la vall i anem endinsant-nos al Barranc de “Peña Blanca”. Allà arribarem a una cruïlla on continuarem rectes per arribar a “Peña Blanca”, però si el prenem a mà dreta ens portarà a la Besurta, per aquí tornarem a la tornada de la nostra activitat.
Els primers metres del barranc tenen poc pendent, però ja es comença a apreciar com el sender va guanyant altura. A continuació ens situarem a la base de “Peña Blanca”, el sender es convertirà en un camí en ziga-zaga amb més pendent, rocós, però no gaire dificultós, el qual serà fàcil de seguir, ja que és l’únic existent.
Un cop superem “Peña Blanca”, arribarem al tàlveg de Casa Cabellut .
Seguint el sender ens portarà de nou a una cruïlla que enllaçarà amb un sender GR. Continuant rectes, en qüestió de 5 minuts podrem treure el cap a la bretxa oberta a la carena fronterera que dona pas a la vall francesa de Luchón i que es coneix com a Portillón de Benasc.
Prendrem el corriol que surt a l’esquerra i que ens puja al costat de la carena al pic. Un sender en ziga-zaga amb un cert risc si es pateix de vertigen, ja que està una mica exposat en algunes zones. Sobretot una zona grans roques assegurada per una cadena per fer els passos més segur.
Ja a la part final el camí es torna més senzill fins a assolir la carena final que no té cap dificultat.

I arribarem al pic Salvaguarda on gaudirem d’unes vistes espectaculars del massís de la Maladeta i del Possets.
Baixarem de nou fins al tàlveg de Casa Cabellut, on podrem baixar de nou per Penya Blanca.
Agafarem el camí de baixada cap a l’esquerra cap a les “Basetas del Portillón”. Trobarem dos camins possibles. Prendrem el que baixa i deixa a l’esquerra els “Ibons de Billamuerta”, un corriol de terra molt còmode de caminar.

Arribarem a la cruïlla amb el GRm15 que baixa a la Besurta o puja cap al Port de la Picada o Benasc.
Encara caminarem cap a enllaçar de nou a la cruïlla d’anada que pujava a Penya Blanca, i des d’allà caminarem pel mateix corriol als “Llanos del Hospital” per arribar de nou a l’aparcament.

Recorregut: Circular

Distancia: 15 Km

Desnivell +: 1.055 m

Desnivell -: 1,055 m

Temps Aprox: 6 h

Sortida de la plaça Europa a les 5,30 hores.

​El tema més preocupant ara mateix és la previsió meteorològica, donen pluja el dissabte, farem seguiment. 

Portar roba i calçat adequat. Líquid i menjar per passar el dia. 

Per participar en la sortida s’ha de ser soci i tenir la llicència federativa.

 

Go to Top